Hırs kötü bir şey.. bir kere geliyoruz dünyaya.. onu da vay ille de en büyük ben olacağım kavgasıyla mı geçirelim ?





Ah! Osman Koryürek  ah...  Dürüst davranayım, Yeşil Peri Gecesi okuduğumdan beri seni hiç sevmedim, ölmene de üzüldüm desem yalan olur.

 Şimdi romanın baş kahramanı öldü deyince spolier vermişsin demeyin , Osman'ın ölümüyle başlıyor roman. Bir inşaat firmasının hafriyat kamyonunun çarpması sonucu feci bir şekilde ölmüştür  kapak kızı Şebnem'in kocası ve bir yazar da bu ilginç kişinin hayatını kitaplaştırmak için uğraşmaktadır.

Kapak Kızı ve Yeşil Peri Gecesinin devamı olan  üçlemenin son kitabında (umarım son değildir) ilk iki kitapta adı geçen tüm kahramanlarla röportaj yapıyor Osman'ın hayatını yazmaya çalışan adı gizli yazar. Adı kadar cinsiyeti de belli değil. Bu yazar bir yandan da sahafta bulduğunu söylediği günlüklerden Osman'ın kendi yazdığı satırları okuyor. Çocukluğunun ağır dramları, gençliğinin safahatı var hep satırlarda.

Bu muhteşem kurgunun her sayfasında insan oğlunun iki yüzlülüğünü, öldüğü için kendini savunamayacak biri hakkında ne kadar kolay yalan söyleyebildiğini, çok açık gibi gözüken olayların aslında hiç de öyle olmayabileceğini  ve hepimizin ne denli büyük önyargıları olduğunu ilmek ilmek işlemiş canım Ayfer Tunç...

İlk iki kitabı okumadan da okuyabilirsiniz Osman'ı çok seversiniz ama asla romanın sırrını, Yeşil Peri gecesinde çekilen videonun gerçek hikayesini, olayların nasıl olduğunu öğrenemezsiniz bir parçanız hatta en büyük parçanız eksik kalır.

Ben okurken kendi kendime dedim ki 'Şimdi bu kitabı yazmaya çalışan kişi Ali olsa, aslında ortada bir kitap bile olmasa da Ali kendisini terk eden Şebnem'in peşinde Osman'ı ve gerçekleri arıyor olsa. Hatta hemen ardından bir dördüncü kitap gelse de onda da video olayından Osman'ın ölümüne kadar geçen 9 yılda  Şebnem neler yaşamış öğrensek...'

Türk Edebiyatının gerçek devlerinden olan Ayfer Tunç'un bu üçlemesini mutlaka okuyun...

Kapak Kızı  yazımı okumak için : bir tık
Yeşik Peri Gecesi yazımı okumak için : bir tık da buraya


Sevgiler
Sevim


17 Yorumlar

  1. Kitabı anlatımından epey bir merak ettim şimdi. Ne çok birikti okunacaklar.

    YanıtlaSil
  2. Bu üçleme aklımda Sevimciğim. Okuyacağım inşallah.
    Her zamanki gibi nitelikli yazın için teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle onemli bir yazarin kitabini anlatmak bile mutluluk

      Sil
  3. Son kitabı da aldım listeye:-) Çılgın yaz yağmurları durursa almaya gideceğim bu hafta:-)

    YanıtlaSil
  4. hımmm ilginç yani cidden bağlı ilk iki romana demekki adalet ağaoğlu nun dar zamanlar üçlemesi gibi, ayselin yaşamı yani :) biraz karışıkmış gibi konusu. okuycam ben de yakında zevkle ama şöyle diyom salgın bitse de tatilde yolculukta deniz kenarında keyifle okuyabilsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya tek okunabilir ama yeşil peri gecesindeki video olayının sırrını öğrenemezsin o zaman da yeterince keyfi olmaz bence

      Sil
  5. önceki ikisini okudum yaa :)

    YanıtlaSil
  6. Yazdım listeye bakalım merak ettim fazlaca

    YanıtlaSil
  7. Kitabın konusu ilgi çekiymiş.

    YanıtlaSil
  8. Öyle güzel anlattın ki ben bu seriyi okumadan duramam :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz tatilinde mutlaka oku bence .
      Gerçekten cok saglam bir kurgu

      Sil
  9. Ciddi heyecan uyandiriyor insanda ne garip insanlar var yaaa diye diye okudum

    YanıtlaSil