Bazen katlanması en zor olan şey; gerçeği duymaktır...






Otizm kavramını 30 yıl önce duydum, yeni taşındığımız apartmanda üst komşumuzun oğlu otizm sendromuydu.  İlk başta anlamakta, alışmakta zorluk çeksek bile bir süre sonra hepimiz benimsemiştik, sıraya dizilen bibloları, deterjan kutularını.(Not: 30 yıl önce komşuluk kavramı yaşıyordu, insanlar haber vermeden komşusuna kahve içmeye , dertleşmeye gidebiliyordu o yüzden ev hallerine şahitlik etmek diye bir şey vardı) 

Geçtiğimiz yıl Fox Tv de başlayan Mucize Doktor ile otizm ve asperger sendromu herkesçe bilinir hale geldi artık. Çok zeki, bir konuda takıntılı, sosyal becerileri zayıf ve mecaz kavramı olmayan Ali Vefa  çok sevildi. İşte okuduğum Ev Kurallarında da aynı özelliklere sahip 18 yaşındaki Jacob'un hayatından bir kesit.

Jacob lisenin son sınıfındadır, yıllaca dinozorlara takıntılı yaşamış, son bir kaç yıldır ise bundan vazgeçmiş adli tıbba merak sarmıştır. Daha doğrusu cinayet mahalline, buna bakarak kanıtları toplamaya, katili bulmaya. Tv deki 'Criminal' dizilerini tekrar tekrar izleyip defterine yazacak takıntılı hale gelmiştir. 

Bir gün genç bir kadın öldürülür, bütün kanıtlar kusursuz hale getirilmiş cinayet mahallinden Jacob'un geçtiğini göstermektedir. Annesi Emma, kardeşi Theo ve genç avukat Oliver akıllarında 'yapmış olabilir mi' sorusu olmasına rağmen dava için canla başla çalışırlar

Peki gerçekten Jacob katil mi? 

Jodi Picolut'un şaheserlerinden biri daha yazarla hala tanışmamış olamazsınız değil mi?

Mesela Cam Çocuk ile

Sevgiler
Sevim

10 Yorumlar

  1. Çok sevdiğim bir kitaptır. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Yepenim asperger sendromu ve otistik :/ Çok zeki ama sosyal becerileri zayih:/ Annesi çok emek ediyor.Böule bir konuya değinen kitaplar çoğslmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı bence okusun belki faydalanir çok araştırma yapılmış çünkü..
      Annesinin emekleri ile eminim çok iyi yere gelecektir ileride

      Sil
  3. Artık Jodi Picolut'u duyduğum anda aklıma sen geliyorsun :-)

    YanıtlaSil
  4. çok merak ettim bu kitabı

    YanıtlaSil