Öldürmeden - Sevemez misiniz ? -Kader Can


Nilüfer (Bursa) tiyatro festivali kapsamında pek çok oyun var bu ara şehrimizde, ama ben Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin ( tık tık ) izlediğimden beri Kader Can 'ı beklediğim için onu seçtik. Podyum Sanat Mahal'deydi oyun. Çok yeni bir sahne olduğu için içerisi hala yeni ve temiz kokuyor. Çok sevdiğim bir salon oldu şimdiden Bursa'da

Tek kişilik oyunlardan korkarım aslında, oyuncudaki en ufak bir performans kaybı her şeyi berbat edebilir, ama Kader Can için o kadar güzel yorumlar vardı ki; çok büyük bir merak ve çok büyük bir hevesle gittik 13 Mart  akşamı oyuna. 




Yazan ve yöneten Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin ile aynı Murat Mahmutyazıcıoğlu  oyunucu ise adını büyük harflerle yazıyorum ki aklınızda bir köşeye kaydedin DENİZ KARAOĞLU .... Söylenecek tek şey var oyuncu için efsane...

Kader Can yirmi bir yaşında annesi ile yaşayan rap tutkunu fakir bir genç,  cebindeki son para ile sevgilisi Ayla'ya latte ısmarlayıp eve geldiğinde bakaya olduğunu öğreniyor ve asker ocağı yolunda buluyor kendisini... 

Angara'lı taksici nizamiye kapısında bıraktığında korkmuyor hiç Kader Can , kendi gibi arkadaşları oluyor, poşetlerle !! tanışıyor ve bize bir yıllık askerlik anılarını, arkadaşlarını, komutanlarını anlatıyor. 

90 dakikadan biraz fazla süren oyunda Deniz Karaoğlu  ; sanırım bir saniye bile durmadı, susmadı sürekli hareket halinde, ya konuştu ya rap yaptı. Oyun bittiğinde terden sırılsıklamdı.

Annesinden, Ayla'ya, ağabeyi Erdal'dan bakkal Nedret'e ,erlerden komutanlara kadar binbir kişi arasında geçişler yaptı. Olağanüstü bir performans sergiledi.


Bam İstanbul'un oyunu olan Kader Can ı Nisan ayında Bursa'ya yeniden geldiklerinde ön sıralardan bilet bulabilirsem mutlaka bir kez daha izlemek istiyorum ben. Size de tavsiyem yaşadığınız yere gelirse kesinlikle kaçırmayın.

Tadına doyulmaz bir oyun izleyin

Sevgiler
Sevim

15 Yorumlar

  1. Bu güzel tanıtım ve tavsiye için çok teşekkür ederiz Sevim😊🌷🤚

    YanıtlaSil
  2. Tek kişilik oyun derken stand up tarzı bişeymiydi yoksa bir kişinin anılarımıydı? Bir de tek kişi 90 dk çok uzun, iyi dayanmış gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok tiyatro oyunnu aslında dram ama öyle bir oynuyor ki kahkahalar ile göz yaşları karıştı mutlaka izle

      Sil
  3. Ben tiyatroya gitmeyeli rahat 20 sene oldu

    YanıtlaSil
  4. Selamlar canım, yazından sonra oyunu o kadar merak ettim ki 3-5 saniyelik bir sahne performansına baktım hemen Deniz Karaoğlu'nun. Etkileyiciydi. İzlemek isterim. İstanbul'a da gelsinler :) En son bizim ilçeye turneye Genco Erkal gelmişti tek kişilik Merhaba'sını izlemiştim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üst üste ıstanbulda oynuyorlar sanırım bu ay ve nisan da internetten bulabilirsen kesinlikle git

      Sil
  5. Selam, güzel bir oyuna benziyor. Denk gelirsem giderim. Tavsiyen için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara İstanbulda çok oynayacaklar bence twitterdan bir bak

      Sil
  6. Kader Can hakkında bilgi sahibi oldum Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tiyatro çok sevmem demiştiniz ama bu oyuna gerçekten vakşt bulursanız gidin pişman olmazsınız

      Sil
  7. heeey ne güzel yaa oyunlara gitmeeen :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel, tiyatroyu cok severim. Sinemadan daha cok keyif veriyor 😊

    YanıtlaSil