Sessizce sitem etmek gücüne sahip olanlar bunun sözlerden daha etkili bir yol olduğunu bilirler...





Ne okursam okuyayım ne kadar keyif alırsam alayım okuduğumdan asla klasiklerin yerini tutmuyor. Edebiyat zevkini ben günümüzden 150 200 yıl önce yazılmış bu eserlerde alıyorum. Çılgın Kalabalıktan Uzak uzun zamandır okumak istediğim tam bir İngiliz Edebiyatı Klasiği...

Gabriel, Boldwood, Troy ve bu üç erkeğin aşık olduğu güzeller güzeli, kibirli Bathsheba ana karakterlerimiz olsa da, İngiltere kırsalında geçen bu romana köylüler ve ev hizmetçileri de eşlik ediyor kahramanlarımıza. 

Gabriel iyiliği, güzel kalbin, dürüstlüğün, çalışkanlığın simgesi, ilk gördüğü anda aşık olduğu Bathsheba'yı hiç bir koşulda yalnız bırakmıyor. İkinci aşık Boldwood 40lı yaşlarda müzmin bekar, zengin, çiftlik sahibi, aşkı hiç bilmediği için böylesi bir kadına nasıl davranması gerektiğini kest iremiyor bir türlü. Cavuş Troy ise tam bir hızlı çapkın. Bathsheba ise bir anda amcasından miras kalan çiftliğin başına geçen ve her şeyi kendi başına başarmaya uğraşan ve her kadın gibi aşk konusunda yanlışlar yapan ve yanlışından dönmemek inat eden biri.

Tüm karakterlerin capcanlı, doğa tasvirlerinin kusursuz olduğu edebiyat seven herkesin olurken keyif alacağını düşündüğüm bir eser Çılgın Kalabalıktan Uzak. Hem aşkın farklı hallerini, hem İngiliz kırsalını hem de güçlü olmaya çalışan kadın karakteri anlattığı için okumaya değer.

Sevgiler
Sevim.


16 Yorumlar

  1. hardy müthiş yazar yaaa :) bu da iyi tabisi, bunun filmi de var, hatta tiyatroya da uyarlanmış :)

    YanıtlaSil
  2. Yine hiç duymadığım bir kitap. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Sanki filmini izlediğimi hatırladım sen yazınca Sevimciğim. Okumak kadar lezzetli olmuyor tabi. Çok teşekkürler, sevgiler :))

    YanıtlaSil
  4. çeviri iyiye kesinlikle öyle onların lezzeti gibi yok

    YanıtlaSil
  5. Sadece ismini bildiğim kitaplardan biri.

    YanıtlaSil
  6. bence de klasikler her zaman ayrı yere sahipler kitapseverlerin pek çoğu için, :D iyidir, her zaman :D

    YanıtlaSil
  7. ilk fırsatta okumak isterim :)

    YanıtlaSil
  8. Kitabını atlamışım, filmi seyretmiştim ama gerçekten o da çok iyi uyarlanmıştı. :)

    YanıtlaSil
  9. Selamlar, yılın son yazısında kitabın yanındaki yıldızları görünce filmini izlediğim kitap mı yoksa diye baktım. Evet, o kitapmış. Ben de beğenenler arasındayım :)

    YanıtlaSil