Çocuk ve Aşk - Yakıcı Sır


Bir oturuşta okunabilen bir roman daha. Bu kadar az sayfada - 88 sayfa - nasıl bu kadar derin bir şeyler anlatabilir bir insan? Nasıl bir ustalık bu? Okurken,  kullandığı benzetmelere hayran oluyorum her kitabında. Bu okuduğum 3. eseri...  Yakıcı Sır...  Kadınla erkek arasında, sonra da anne oğul arasında ömür boyu kalacak bir sırrın romanı



Valilikten memur olan çapkın baron bir haftalık tatil için otele gider. Tatilden tek beklentisi kısa bir flört ile bu tatilin renklenmesidir.  Otelde ki tek kadın oğlu Edgar ile tatile gelen, Mathilde'dir. Baron bu kadına ulaşmanın tek yolunun oğlundan geçtiğini anlar. 

Edgar çocuk olmaktan sıkılmış, genel olarak mutsuz bir çocuktur, kendisine yetişkin gibi davranan baron bu yüzden onu büyüler. O kadar sever ki arkadaşını, annesi ile tanıştırır. Baron amacına ulaştığı için herkes gibi, Edgar'ı görmezden gelince çocuğun dünyası yıkılır. Baron ve Mathilde arasında yakınlaşma başlayınca Edgar'dan gizlice kaçıp buluşurlar. Çocuk artık çok sevdiği barondan nefret etmektedir Dünyası yıkılmıştır. Ama madem kendi dünyası yıkılmış, annesi ile baron onsuz da mutlu sohbet eder hale gelmiştir, Edgar da bir yetişkin gibi davranacak onları mutsuz edecektir. 

Bir kaç günlük maceranın enfes hikayesi. Edgar'ın neler yapacağı, Mathilde'nin aşkı mı oğlunu mu tercih edeceğini merak ederek okudum hep.

Bayram tatilinde keyifle okuyabilirsiniz. İlknur İgan muhteşem bir şekilde çevirmiş Yakıcı Sır ı...
Yoksa siz hala Zweig okumadınız mı? 
Bence bir kitapçıya uğrayın bugün...

Sevgilerimle 
Sevim

Altını Çizdiklerim

Yaşanmamış duygular birimlere aşırı ağırlaşır ve değeceğine inanılan ilk kişiyle karşılaşıldığında alabildiğine boşalır.

Hiç bir şey zekayı; tutkulu bir kuşku kadar bileyemez.

Gerçeği ifade ettiğini düşündüğü sözcüklerin geride hiç bir şey kalmadan patlayıp giden renkli balonlar olduğunu gördükten sonra hayatı anlamlandırmakta zorlanıyordu.

İnsan birine yalan söylüyorsa, başkasına da söyler. 

0 Yorumlar