Eğilirsen basamak dik durursan 
sığınak olursun...








Karantinanın ilk günlerinde okudum Trendeki Kız'ı . Aslında uzun zamandır aklımdaydı, Deep'den duymuştum sanırım ilk kez. Sonra sosyal medyada da o kadar çok gördüm ki, okumadan edemedim.

Kitap benim çok sevdiğim bir tarz ile yazılmış, üç ayrı karakter anlatıcı var burada . Üç ayrı kadın, aslında üçü de sorunlu belki de kurban .Herkes kendi yaşadığı anı anlatıyor.

 Ana karakter aslında Rachel . Her gün trenle yolculuk yapan terk edilmiş genç bir kadın. Bir saatlik süren yolculuğu boyunca sürekli çevredeki evlere bakıyor. Özellikle bir ev ve orada yaşayan bir çift ilgisini çekiyor. Onlarla ilgili romantik hayaller kurarken, gazetede onun romantik çiftinden kadının kayıp olduğunu öğreniyor ve olaya bir anda dahil olmaya karar veriyor.


Gerilim kitabı diye lanse edilse de , okurken gerilmiyorsunuz ama sürükleyici bir kitap, kadın karakterlere yakınlaşıyorsunuz yaşadıklarının ne kadar gerçek ve ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz aslında. 

Muhteşem, mutlaka okuyun diyeceğim bir kitap değil, edebi bir derinliği olup altı çizilecek satırlarla dolu olan bir kitap da değil, ama dinlenmek keyif almak biraz da sürüklenmek için son derece güzel bir kitap 
Hala okumayanlardansanız okurken sıkılmazsınız emin olun
Sevgiler,
Sevim




15 Yorumlar

  1. heyecanla okunacak bir kitap olması güzel en azından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet kadın kayip kaçtı mi öldü mü öldürüldü mü merak ediyorsun

      Sil
  2. İlk çıktığı zamanlarda okumuştum. Çok fazla beğenmediğimi hatırlıyorum ama olay örgüsü hala aklımda. Filmi çıkmıştı bir ara onu izlemeye niyetlenip yarım bıraktım bir ara tekrar izleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki muhterem enfes değil ama 3 anlatıcı keyifli geldi bana

      Sil
  3. Aynı isimli film vardı. Birbirleriyle ilgisi var mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Sanırım 1günde falan bitirmiştim bu kitabı.. Sonrasında da filmini izledim.. Baya güzeldi..

    YanıtlaSil
  5. Evet o kısım için okunmaya değer aynı olayda farklı bakışları görmek çok etkileyoci

    YanıtlaSil
  6. hawkingin bütün kitaplarını okuyom. önemli değiller ama iyi zaman geçirtiyoo. edebiyat dışına çıkıp arada böyle kitaplar okumana sevindiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet karantina boyke yaptı:)))) bozuldu ayarlarim

      Sil
  7. Yaz okumalığı desene ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh tam.olarak oyke elinde içecek sezlonga uzan oku

      Sil