Aşk bildiğin asimile olmaktır...



Benim blogumda genç bir Türk yazara rastlayan arkadaşlarım şaşıracaklar biliyorum ama bir çok yorum alıyordum bu konuda biraz o sebeple biraz da Murat Ongun adını görünce okumaya karar verdim Karanlık Hikâye'yi.

Murat Ongun İBB Sözcüsü ve Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı, aslında mesleğinin gazetecilik olduğunu biliyordum ama uzun yıllardır siyasetin içinde yer aldığı için bir roman yazdığını görünce şaşırdım ve elime aldın kitabı.




Bir kaç gün önce katıldığı bir TV programında ' Kitap yazmadan önce , eğer bir gün kitap yazarsam merak uyandırsın, elden bırakılmasın isterdim' demişti, kesinlikle bunu başarmış kitabı tek oturuşta 2,5 saat gibi bir zaman diliminde bitirdim.

Yaşadığı hayattan , ilişkilerden ve İstanbul'dan sıkılan Haldun küçük bir şehre taşınmaya karar verir, kalbinde 17 yıl önce ayrıldığı sevgilisi Derin'in izini taşıyarak. Fakat aşk Haldun' u takip eder bu küçük şehirde büyük bir kadınla tanışır Defne ile ... Aslında derin yaraları olan ama kendini kapatmayan, yeniye, yeniliklere açık biri olan Haldun bu yeni kadını tanıyınca allak bullak olur.

Klasik bir aşk hikâyesi gibi başlasa da hiç beklemediğim bir sonla bitmesi beni mutlu etti. Haldun'un kendi kendine konuşmaları kitabı için not aldığı cümleler oldukça etkileyici, düşündürücü not alınmaya değerdi kesinlikle...

Murat Ongun asla üstten bakmayan bir tavırla ,  herhangi bir insan edasıyla yazmış bu satırları ki en sevdiğim nokta buydu, çünkü ne zaman genç bir Türk yazar okusam hep bir üstünlük taslama, siz beni anlayamazsınız tavrı sezdiğim için elime pek almıyorum güncel romanları.

Çok beğendiğim cümleleri aşağıda paylaşacağım ama kitapta çok yanlış bulduğum nasıl ifade etsem bilemiyorum ama yazarın belki yaşına (aynı yaşta olduğumuz için bu ifadeyi kullanabiliyorum)  belki de sosyal konumuna yakıştıramadığım abartmak istemiyorum ama biraz da kadına psikolojik şiddetmiş gibi gördüğüm bir cümle var

Bu kadar güzel bir kadının hâlâ bekar olma ihtimali çok mümkün görünmedi ..

 Yani bir kadın evli değilse çirkindir yada hadi yumuşatalım az güzeldir gibi bir anlam içeren cümle gibi geldi bana bu... Belki de klasik erkek düşüncesi budur biz de  bunu bir erkek yazardan romanın satır aralarında okumuşuzdur bilemiyorum.

Dediğim gibi altı çizilmeye, üzerinde düşünülmeye değer çok güzel cümleler de vardı. Ayrıca Murat Ongun'un dil bilgisi kurallarına olan hakimiyetinden mi, editör Sevim Kahraman'ın özenli çalışmasından kaynaklanıyor bilmiyorum ama yazım kurallari açısından hatasız bir roman okumak çok güzeldi. Kırmızı Kedi Yayınlarına da teşekkür etmek istiyorum.

Bence altı çizilmeye üzerinde düşünülmeye değer cümleleri de buraya bırakıyorum
***************************************************************************
Sevgili
Yokluğun katlanılabilir , az hasarlı bir kaza gibi değil. Şarampole yuvarlanmış ve defalarca takla atmış bir araç gibi her yerden darbeli hale getiriyor beni

**Doğru olan şey mi mutluluk verir, mutluluk veren şey mi doğrudur ?** (Üzerinde en çok durduğum ve hala da düşündüğüm bir cümle gerçekten derin)

İyi bir kahve ve kitap kadar harika hissettirmez çoğu şey

Aşk bildiğin asimile olmaktır

Aşk  bir Fransız aķşam yemeğidir. Estetiktir, lezzetlidir, haz doludur, tatminkardir.

Farklı bir aşk hikayesi yeniye gidebilme cesareti ve lezzetli cümleler için bence okuyun

Sevgiler
Sevim




36 Yorumlar

  1. Harika yorumlamissiniz.tesekkurler👏👏👏

    YanıtlaSil
  2. Klasik erkek görüşü onu belirtmiş. Bekarlar çirkin mi düşüncesinden çok kadınlar neden sadece fizik olarak değerlendiriliyor bende ona takıldım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak çok beğendiğim kitapta böyle bir cümle bulunması üzdü beni açıkçası. Çünkü hayata dair çok düşündürücü çok besleyici bir anlatım var ama iç güdüler işte... Ülkemizde hala kadın güzelse erkek tarafından seçilir ve evlenmeye layık bulunur düşüncesi var .

      Sil
  3. Politikacı Murat Ongun'un romanını merak ediyorum. Hikayeyi yazması ilginç görünüyor. Tavsiye için teşekkürler. Endonezya selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Politikadan tamamen uzak aşklar yeni başlangıçlara dair bir roman

      Sil
  4. Ropörtajını okumuştum. Merakımı uyandırmıştı. Teşekkür ederiz Sevim 🙏🤗
    Dikkat çektiğin konuda da haklısın ayrıca. Maalesef öyle bir genel yargı var toplumunun genelinde 🙃😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı genel olarak çok beğendim aslında tek bir cümle için o kadar güzel bir anlatımı da.silemem tabiki bence oku Yildizcim begeneceksin

      Sil
  5. Gerçekten ne güzel bir yorum bu hemen ekledim alınacaklar listesine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok keyifli bir kitaptı seçeceğini düşünüyorum

      Sil
  6. duymamıştım hiç konusu da güzelmiiiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bebek.bir kitap Deep ... bak benim.gibi bir klasikçi sizden önce keşfetti

      Sil
  7. Siyasî herhangi bir yorum.soylem hiç bir şey yok yollar önce terkedilen bir adamın yeni bir hayata gitmesi.. Seveceğiniz bir roman

    YanıtlaSil
  8. Çok şaşırdım bir siyasetçinin roman yazması çok etkileyici. Belki sıkıcı dünyalarından böyle uzaklaşabiliyorlar 😊👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kendisi de öyle ifade etti hayatıma başka.bor pencere açtım dedi ben de ondan çok etkilendim. O.yogin tempoda Istanbul gibi bir metropolun belediyesinin sözcüsü olmak sosyal gibi bir iş yürütürken roman yazmak çok önemli

      Sil
  9. Merhaba, iyi günler, nasılsın? Brezilya'lıyım. Birinin diğerinin blogunu takip ettiğini kabul ediyor musunuz? Arkadaş olabiliriz (arkadaşlık için mesafe yoktur) ve bloglarımızla ortak olabiliriz. https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
  10. merak ettim çabuk okuduğunuzu görünce :)

    YanıtlaSil
  11. Genç yaşta bu kadar bilgi birikimi doğrusu yazar kendini iyi yetiştirmiş

    YanıtlaSil
  12. "Aşk bir Fransız aķşam yemeğidir. Estetiktir, lezzetlidir, haz doludur, tatminkardir."
    Okuduğumda cümle sonuna eklemek geldi içimden.
    "Bedeli de tuzludur" diye :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. "eğer bir gün kitap yazarsam merak uyandırsın, elden bırakılmasın isterdim" İddalı bir yazarmış.
    Aslında tipik Türk erkeği düşüncesi. Düşüncenizde çok haklısınız. Keske yazar buna dikkat etseymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her insanın bilinç altı böyledir de kurallar gereği bunu dile yatırmıyordur belki. Tek bir cümle.icin eleştirmek haddim de değil zaten çünkü kitapta inanılmaz düşündürücü cümleler var ..

      Sil
  14. Bloğu bıraktım, o yüzden kimselere uğrayamıyorum sadece teşekkür için geldim. Çok teşekkürler:) Öteki bloğuma uğrayıp yorum bırakmışsın, sağol.:)

    YanıtlaSil
  15. Ben de bir ara hiç Türk yazar okumuyordum ama şu anda çok sevdiklerim var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata yapıyoruz okumamakla aslinda daha çok okumak gerek

      Sil
  16. Böyle vurucu cümlelerin olduğu ve içinde aşkın olduğu bir kitap okunmaya değerdir. Senden de oluru aldıysa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ne haddine bir yazara olur vermek yada verememek ancak fikir beyan edebilirim beğendim. Mutlu oldum okuduğuma

      Sil
  17. Kitabı gözden kaçırmışım, sayenizde hem öğrendim hem de çok merak ettim. Okunacaklar listesine eklendi bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yeni bebek sayılabilecek bir kitap keyifle okuyacagini düşünüyorum

      Sil
  18. Doğrusu kitabı ben de merak ettim. Sanırım aynı cümleye ben de takılırdım 😅. Not alayım sipariş edeceklerime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında son derece güzel cümleler varken bir kadının güzellik kavramı üzerinde evlilik ile örtüştürülmesine çok kızıyorum ben. kadınlara hep güzel olma yükünü bir yazarın, siyasetçinin vermesi ne bileyim anlamsız geliyor. Bunu düşünen yazar değil karaketeri gibi savlara da katılmıyorum işin açıkçası

      Sil