Bir Seri Polisiye





Kendimi gergin hissettiğim günlerde tanıştım Camilla Lackberg ile. İsveç Polisiyesinin Kraliçesi olarak tanınıyor. Seri olarak yazdığı romanlarının beş tanesine ulaşabildim ben e kitap olarak ciddi keyif alarak okudum.

 Erica başarılı bir biyografi yazarıdır , anne babası trafik kazasında ölünce bir süreliğine çocukluğunun geçtiği küçük bir kasaba olan Fjallbacka'ya gelir ve serimiz burada başlar.

Buz Prenses
Vaiz
Taş Ustası
Yabancı
Saklı Çocuk

sırasıyla serinin benim bulabildiğim kitapları.

Erica kasabaya geldiği gün çocukluk arkadaşının öldürüldüğünü öğrenir ve polis merkezine gider burada çocukluk aşkı Patrik ile yeniden karşılaşır ve hem cinayeti birlikte çözerler hem de aralarında yeniden aşk başlar.

Seri Erica ve Patrik'in ilişkileri polis merkezindeki diğer çalışanlar, Erica'nın kız kardeşi onun kocası gibi pek çok karakteri de içine alarak cinayetlerin eksenini geniş tutuyor. Her kitapta farklı bir cinayet çözülmeye çalışılırken kahramanların özel hayatlarında olan gelişmeler de çok keyifle anlatılmış. 

Ben hepimizin aklının çok dolu olduğu bugünlerde çok keyifle okudum, üstelik İsveç'in karlı ortamı yada kalabalık plajlarını tanımak da çok güzeldi. Böyle herkesin birbirini tanıdığı bİr sahil kasabasında yaşamak nasıl olur diye düşündüm hep okurken. 

Polisiye sevenlerin keyif alacağını düşündüğüm bir dizi , tatilde okursunuz demek isterdim ama pek çocuğunuz bu yıl kendini şezlonga atamayacak :) evde buz gibi bir limonata yapıp kanepeye uzanıp okuyun. İsterseniz sırayla istersenİz içlerinden birini alıp okuyun

Sevgiler,
Sevim

Not: Fotoğraf afar.com dan alınmıştır

13 Yorumlar

  1. E yolla bari kitapları bana da okiim soğuk bi bardak su eşliğinde :)

    YanıtlaSil
  2. Galiba Buz Prenses'ini görmüştüm ama polisiye pek bana hitap etmiyor diye bıraktım. Gerçi bu günlerde kolay okunan bir şeyler iyi olabilir. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bem de hep klasik okuyorum ama karantinada olduğumuz ilk günlerde özellikle çok zorlandım iyi geldi bunlar

      Sil
  3. Çok merak ettim bu tarz serileri çok severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bem de 5 kitabı da çok keyif alarak okudum

      Sil
  4. Evet limonata ile gezinelim İsveç'de Sevim. Çokkkkk teşekkürler 🤗🤚

    YanıtlaSil
  5. oooo lackberg bende hepsini okudum çok severim onuuuu ayrıca kuzey polisiyesi diğer yazarları da filmleri de dizileri de, bak arnaldur indridason da iyi. film veya dizi istersen kuzeyden sölerim yine, jo nesbo da okuyabilirsin, henning mankell de. ayrıcaa, polisiye dışı kuzey edebiyatı da iyiiii :)

    YanıtlaSil
  6. Polisiye kitapları severim, okumak isterim ben de :)

    YanıtlaSil
  7. Buz prensesine başlamıştım çocuk cinayetlerini anlattığı için devam edemedim 🙄

    YanıtlaSil