Her an bir mucize olacağına inandırmıştım kendimi...



İkinci Dünya Savaşı zamanlarını anlatan romanları çok seviyorum. Dünyanın gerçeklerini roman olarak büyük kanı, zulmü farklı ülke yazarlarından okuyunca çok etkileniyorum,sarsılıyorum. İnsan nasıl bu kadar kötü olabilir aklım almıyor. Neden bizden olmayana yaşama hakkı tanımıyoruz diyorum kendi kendime. 

Boyalı Kuş Pek çok arkadaşımın okuduğu ve çok beğendiklerini söyledikleri bir roman. Bir çocuğun ızdırabını, yaşadıklarını 'farklı olduğu için' cezalandırılmasını anlatıyor satırlarında.




Oradan oraya , bir evden diğerine, bir köyden başkasına sürükleniyor küçük kahramanımız ve siz okurken insan olmaktan, bunların gerçek olmasından 'iğreniyorsunuz' Bu bence tek doğru kelime , bir çocuğa - pek çok çocuğa- yaşlıya gence bu zulmü yaşatanın başka insanlar olduğunu bilmek romanı okumamı zorlaştırdı. 

Bir çok yorumda yazar Jerzy Kozinski'nin yaşamından izler taşıdığını okudum. Yazsın Polonya asıllı bir musevi olması  ve 8, Dünya Savaşında hemen hemen anlattığı kahraman ile aynı yaşlarda olması sebebiyle bu yorumlar doğru olabilir diye düşünmedim değil. İçindeki şiddet sahneler, zaman zaman korkunç olabiliyor bu yüzden de bir yanım 'yok canım bu kadarı da yaşanmamıştır' dedi. 

Kitabın adının nereden geldiğini de çok spolier olmadan yazayım. Bir kuş yakalanıp kanatları boyanır ve gökyüzüne salınır, diğer kuşlar kendilerine benzer olmayan bu kuşu parçalayarak öldürürler. İşte insanlardan kendilerinden olmayanı cezalandırıyor bazen...

Okuyun dayanabilirseniz
Sevgiler,
Sevim



9 Yorumlar

  1. Bu kitabı çokça duydum. Söz konusu çocuksa yüreğim kaldırır mı bu okumayı bilemiyorum. Teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  2. kitabı okumadım fakat filmini izledim tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O.kaade açıyı izlemeye dayanabilir miyim bilmiyorum

      Sil
  3. Evet en kötüsü bu ınsanalr bunları yaşamış:(

    YanıtlaSil
  4. çok severim tabisideeee :)

    YanıtlaSil
  5. Savaş kitapları güzel ama bana cok acı veriyor insanların dramı okurken 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de özellikle bunda söz konusu çocuk olduğu için çok kötü oldum derya

      Sil