Başkomser Nevzat ve Üç Olay- Aşkımız Eski Bir Roman


Az okuyan ülkemizde neyse ki çok okunan yazarlar var, Ahmet Ümit bunların en başında gelenlerden. Kitapları çok baskı yapıyor, imza günleri dolup taşıyor. Seviniyorum gerçekten, ellerinde kitap olan insanları görünce çok seviniyorum. Benim gibi Türk Edebiyatına uzak duran bir okuru bile cezbetmiş yazarlardan Ahmet Ümit. Seviyorum tarzını, polisiye anlamda Nevzat'ı Ali ve Zeynep'i ve hatta Evgenia'yı da seviyorum. Tatavla'da onlarla rakı içemeyi de... Ama en çok Ahmet Ümit'in derin araştırmalar yapıp verdiği tarihi bilgileri okumayı seviyorum. İstanbul sokaklarını Nevzat'ın verdiği bilgiler ile gezmek çözdükleri cinayetten daha çok ilgimi çekiyor.





Hevesle bekliyordum bir çok okur gibi ben de Aşkımız Eski Bir Roman'ı .  Roman bekliyordum, elime alınca ağırlığını hissedeceğim en az beş yüz sayfalık ve sayfalarında kaybolacağım ama öyle değilmiş üç polisiye öykünün yer aldığı bir kitapmış , hayal kırıklığı ile başladığımı itiraf etmeliyim kitaba bu yüzden.

Kitaba adını veren Aşkımız Eski Bir Roman, Overlokçu Kız ve Sergey Nikolayeviç Jerovski'ye Ne Oldu adlı 3 polisiye öyküden oluşuyor kitabımız. Nevzat ve ekibi kendilerine ait tekniklerle yine katillerin peşine düştüyorlar. Arada Tatavla'da soluklanıp, aşk üzerine sohbetler ediyorlar. Ama Ahmet Ümit'in iyi okurlarından bir olan bana bunlar yetmedi ne yazık ki. Dediğim gibi ben cinayetten çok o derin araştırmaları o güzel bilgileri seven biriyim. Malumatfuruş Nevzat'ı seviyorum en çok...

Polisiye kısmı için Ahmet Ümit okuyanlar, diğer romanlarındaki tarihi bilgilerle dolu kısımları daha az beğenenler  muhakkak çok seveceklerdir. Yüz sayfada çözülen cinayetler, insanların ne kolay cinayet işleyebildiğini ama illa hata yaptıklarını görmek ve tabiki Başkomser Nevzat'ın hem babacan hem o sert amir tavrı için okunur. Hazır havalar da soğumuş, yağmurlar başlamışken polisiye okumak için  iyi bir fırsat bence ..

Sevgiler
Sevim


31 Yorumlar

  1. Türkçe kitap okumayalı baya oldu, Ahmet Ümit'i merak ediyorum. Güzel bir tavsiye oldu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu romanını merak ediyordum. Üç farklı olay yerine tek bir tanesine derinlemesine inseydi dediğin gibi daha iyi olabilir miydi? Tarz değiştirip okuyucu kitlesini artırmayı düşünmüş olabilir mi acaba 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yayınevi hızlı bir kitap istedi

      Sil
  3. Ahmet Ümit'in kitapları sarmadı beni bir türlü.Okuyucuları ters köşe yapayım derken, sonlarını zorlama bağladığını düşündüm genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben polisiye kısmından çok aradaki bilgileri seviyorum

      Sil
  4. Evet çok kısa bir kitap :)
    ben de beklerim bloguma, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ahmet Ümit'in bir kitabını okuma fırsatım oldu sadece ama sevdim. Bu kitabını da çok sık görüyorum son zamanlarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni olduğu için çok ciddi yatırım yapıldı reklamlara

      Sil
  6. Malumatfuruş Nevzat’ı isteyenlerin sayısı çok olursa dikkate alır belki bundan sonraki kitaplarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bilgiler hazine gibi Cem ondan seviyoruz biz malumatfuruslugu

      Sil
  7. İçinden üç hikaye çıkınca hayal kırıklığına uğradım ben... Halihazırda okumaya devam ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  8. Aşkımız eski bir roman kitabı tanıtımı için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. ahmet ümiti görüyom arada yollarda iyi biri tatlı biri seviyom ben de onu, şimdilik ben de 2-3 kitabısını okudum, sis ve gece sevdim en çok şimdilik, iyi de yazıyor ama edebiyatçı değil yaniii, iyi yazıyor ama edebiyat yazmıyor, belki edebiyat da yazabilir bir gün tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elveda Güzel vatanım hepsinden farklıydı tarz olarak

      Sil
  10. Ben konu okumak olunca yazarlara çok büyük haksızlık eden biriyim, bunu fark ettim. Nedense bu dönemin yazarlarına yani hala yazım hayatını devam ettiren yazarlara olan önyargımı kıramıyorum. Tam bir vefasızlık örneğiyim yani. Şimdi yazınızı okuyunca belki de bir yerden başlamak için Ahmet Ümit iyidir dedim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Çıktığı ilk gün okudum. Ahmet Ümit bu ülkenin Başkomiser Nevzatı. Tarzına bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  12. Maşallah hemen alıp okumuşsun. Ben de çok merak ediyorum kitabı. Başkomiseri ve ekibini çok severim ama senin de dediğin gibi bir roman olmayıp üç öyküden oluşması biraz canımı sıktı. Tabii bu okumama engel değil :-)

    YanıtlaSil
  13. Güzel ve faydalı bir blogunuz var takip ettim.Sizi de beklerim https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. okumadım ama çok reklamı yapılıyor, seveni çok, ben biraz daha bekleyeceğim sanırım.. elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni çıkan kitabı hemen okumamam ama buna erken davrandim

      Sil
  15. Tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. behzoş amirimi hatırlarım hep.

    YanıtlaSil