ÇOCUKLAR DAİMA MASUMDUR - KIRLANGIÇ ÇIĞLIĞI


Özellikle bekledim, aradan bir kaç ay geçsin, okumak isteyen herkes okusun yorumlasın istedim. Hem bunu da hemen okursam Başkomser Nevzat'tan bir süre daha ayrı kalacaktım, maceramız bitmesin istedim. Sonunda okudum Kırlangıç Çığlığı romanını. Günümüz yazarları içinde hayranlıkla okuduğum bir kaç isimden birisi Ahmet Ümit. Uzun uzun araştırmaları, tarih bilgileri işine gösterdiği özen nedeniyle çok seviyorum, okurken de çok keyif alıyorum yazdıklarını. 

Uzun zamandır hasrettik Başkomser Nevzat ve çok sevimli yardımcıları Ali ve Zeynep'e . Bir de benim en sevdiğim karakter Nevzat'ın içinde ki yumuşaklığı yaşatan güzeller güzeli Evgenia'ya... Tatavla' nın sahibi yumuşak bakışlı kadın ve bu üç çetin kanun adamının günlük hayatını okumak, katilin peşinde koşmak ve sırada eşsiz bilgiler almak  beni  her seferinde çok mutlu ediyor.





Nevzat ve iki yardımcısı bir sabah gözleri kırmızı kadife kumaşla bağlı, ensesinden tek kurşun ile öldürülmüş, kulağının bir parçası kesik ve elinde oyuncak bebek tutan bir ceset bulurlar . Öldürülen kişi defalarca çocuk tacizinden tutuklanıp cezaevine konulmuş bir kişidir. Tıpkı 2012 yılındaki gibi ... 2012 yılında da 12 tacizci aynı şekilde öldürülmüştür. İstanbul sokaklarında bir seri katil dolaşmaktadır. Üstelik arka arkaya aynı şekilde öldürülmüş iki ceset daha bulunur yani katil durmamaktadır. 

Tam da bu sırada Evgenia' nın da yardım ister Nevzat'tan. Ara sıra yemeğe davet ettiği Suriyeli mülteci ailenin yeğeni kayıptır ve aile perişandır. Nevzat Körebe adı verilen seri katilin peşinde koşarken Evgenia' yı da kıramayıp Suriyeli küçüğü aramaya başlar.

Ülkemizin hiç bitmeyen dramı çocuk tacizleri, ve son bir kaç yıldır ülkemizin diğer bir gündemi Suriyeli mülteciler. İkisinn iç içe geçtiği, suçlular masum olabilir mi diye kafanızı karıştıran harikulade bir roman Kırlangıç Çığlığı. 

Elinize alınca bırakamıyorsunuz, Zeynep ile birlikte bilgisayar başında olağan şüphelilerin geçmişini incelemek istiyor acaba çocukken tacize mi uğramıştı diye merak ediyorsunuz. 

Yada Ali gibi olup, tacizcilerin kafasını yarmak, yüzünü gözünü morartıncaya kadar dövmek istiyorsunuz. Bazı akşamlarda da Kurtuluş'a gidip Tatavla'da Müzeyyen Senar dinleyip rakı içiyorsunuz. Hepsini yaşatıyor Ahmet Ümit muhteşem kalemiyle. Ben bilerek geç okuyanlardanım ama bence size daha fazla geç kalmadan okuyun Kırlangıç Çığlığı nı...

Sevgiler
Sevim


Nevzat ve Evgenia aşkına gelsin o zaman......





25 Yorumlar

  1. merak ettim doğrusu... aklımda bulunsun...

    YanıtlaSil
  2. Üç çetin kanun adamı derken?... Zeynep erkek mi?

    YanıtlaSil
  3. TDK da kanun kadını yada kanun insanı gibi bir tabir olmadığı için kullandım. Bu üç kişiyi tam olarak anlatan tanım dilimize göre kanun adamı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı kelimeler yerleşmiş, cinsiyet ayrımcılığı yapılıyor diye bakmak gereksiz geliyor banada.

      Sil
  4. bu arada Ahmet Ümit kitaplarını severim.Bunu çıkar çıkmaz alıp okudum.Katili tahmin ettiysem de heyecanlı, sürükleyici bir roman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir an tahmin ettim katili sonra yok canım değildir dedim:) ve tabi yanıldım

      Sil
  5. İyi,ilgi çekici bir çalışma;değerli bir müzik şöleniyle noktalanma;teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sevim Hn.
    Ahmet Ümit'in kalemini seviyorum ve bende sizin gbi hemen alıp okumak istemedim.
    Hoş hala okunacaklar arasında listemde :)
    İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kıyamamıştım ama artık merakıma yenik düşüp okudum

      Sil
  7. Ahmet Ümit i ben de seviyorum. Yorumladığın kitap kutuphanemizde okunmayı bekliyor.

    YanıtlaSil
  8. Benim de alacaklarım listesinde bu kitap. Yazarın okuduğum ilk kitabı olacak. Umarım değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm kitaplarını okumuş biri olarak hep keyif aldım. Umarım seversiniz

      Sil
  9. ahmet ümitçi oldun sen iyiceeeee. klasikler dışında en sevdiklerindeeen. şarkı da çokzeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye heyecanı genç tutuyor ya insanı ondan.. :)))

      Sil
  10. Ahmet Ümit benim de en sevdiğim yazarların başında, kitaplarının hemen hepsini okudum, şu an Patasana'yı okuyorum, Kırlangıç Çığlığı'nı da beğendim ama sonunu çok sevemedim.

    YanıtlaSil
  11. Güncel iki konuyu birden işlemesi hem çok dikkat çekici hem de merak uyandırıcı. İlk fırsatı yaratıp, alıp okuyacağım bu kitabı. Tanıtım için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acı şeyler var Mehmet... Oku bence de

      Sil
  12. Ahmet Ümit günümüz yazarları arasında en sevdiklerimden. Bütün kitaplarını severek okusam da Başkomiser Nevzatlı olanlar ayrı bir güzel. Umarım bizi fazla bekletmeden yeni kitabını çıkarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Mart ayında çıkacak yenı ronani.. yasayan turk yazarlarsa en keyifle okuduklarımdan

      Sil