İnsan bir sözü ne kadar sık söylerse o kadar yalan söylemiş olur...



Peride Celal.... Bir çok yerde Türk Edebiyatının yüz akı diye tanıtılan bu muhteşem yazarla geç tanışmış olmanın üzüntüsündeyim yine.




Deli Aşk... İçinde kaybolduğum bir Peride Celal romanı, Orhan Kemal Roman Ödülü de sahibi olan bu İstanbul hanımefendisi harikulade bir dil kullanarak yazmış romanı. Hiç bir abartıya kaçmadan, gereksiz süslemelere gitmeden, konuşur gibi, su gibi bir roman.

3 bölümden oluşuyor Deli Aşk, 275 sayfa, çok uzun değil ama çabuk okunmuyor, neredeyse tamamı içsel konuşmalar olduğu için dura dura okunuyor.

İlk bölümde, Elif'in eşi Cem Soner anlatıcı. Romanın asıl kahramanı olan Elif ölmüş, gazeteci Cem işten atılmış bunalımdadır. Hem eşinin ölümünden sonra yaşadıkları hem de evlilikleri süresince hissettiklerini anlatıyor bize.

İkinci ve üçüncü bölümde ise Elif anlatıyor bize geçmişini, erken yaşta kaybettiği annesini, diplomat babasını, dadısı Zekiye'yi. Babası Cem'le evlenmesine izin vermemiş ama o hiç birşey düşünmeden koşmuştur bu evliliğe. Ama yaşadığı sorunları çözemeyip, boşanmak yerine Paris'e kaçmıştır.




Paris'te dostlar edinmiştir kendisine Kristof, Vankedisi ve Gül... Onlarla Paris sokaklarında gezmekte, kafelerde dolaşmakta ama Cem'i aklından çıkartamamaktadır.  Aşk, dostluk ikilemlerinde boğulmaktadır. Arada İstanbul'a kaçmakta, ama dayanamayıp İstanbul'dan da kaçmaktadır.

O kadar aklımı karıştıran bir roman oldu ki Cem'i hiç sevmedim, Elif'e bir üzüldüm, bir kızdım. Kristof'a önce yalancı dedim, çıkarcı dedim, sonra sevdim, yine kızdım.



En güzeli Paris 'i baştan başa gezdim Elif' le. Yağmurlu bir sabah Montmarte'ye çıktım, Concorde Meydanına baktım, Zafer Takına el salladım. Keşke dedim Paris'e gitmeden okusaymışım bu romanı ya da keşke yeniden gidebilsem o güzel şehre.

Elif'in Cem'e hissettiği aşk mı? Bence değil bu bir habis ama siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ..

İllaki okuyun...  Aşk nasıl olmalı sorularınıza cevap olur belki...

Güzel haftasonları....

Sevgiler,
Sevim




16 Yorumlar

  1. Canım büyük blog takip etkinliğinde takibe almışsın bende seni aldım istersen yazının altına kendi linkini koyarak sayfanda paylaşabilrisin böylece daha da büyürüz birde izleyiciler butonun gizli bu yüzden sana üye olmaları zor olur ortada bir yerlere alsan onu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İzleyiciler butonunu taşımak için o kadar çok uğraştım ki başaramadım.😃

    YanıtlaSil
  3. ''Büyük Blog Takip Etkinliği'' katılımınız için teşekkür ederim.Takibinizi göremedim.Hangi isimle takip ettiğinizi blog sayfamda ilgili yazıda yorumunuzun altına belirtirseniz sizi takibe almam da kolaylaşır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz olarak ediyorum Yeşim hanım.. Sadece blogum var

      Sil
  4. Büyüg blog takip etkinliğinden bana gelmiştiniz. Ben de size geldim. Çekiliş için mail adresinizi bırakmayı unutmuşsunuz ekleyebilirseniz çok güzel olur :) Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  5. Okumadan geçen her gün eksik bence

    YanıtlaSil
  6. Meraba :) blog takipten geldim. 💕 Okumak güzel sey vakit olusturabilmek paha bicilmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her gün mutkaka okumaya çalışıyorum ancak o şekilde gelişebiliyoruz çünkü

      Sil
  7. Kitabın kapak resmi tanıdık geldi.Livaneli'nin Kardeşimin Hikayesinde yokmuydu aynı resim?.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Mehtap Hanım ama Deli Aşk daha önce yayınlanmış bir roman

      Sil
  8. Aaa bak şimdi Livaneli'ye yakışmadı bu kapak ama , PEride Celal ismini duymuş olsam da henüz okuma şansım olamadı ne yazık ki fakat teşekkür ediyorum paylaşım için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peride Celal'in diline hayran kaldım bende geç kalmışım tanımak için

      Sil
  9. Peride Celal'den Güz Şarkısı'nı okudum çok güzel bir kitaptı yazarı çok beğenmiştim. Bu kitabı da not ettim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güz Şarkısı benim de okuma listemde. Bu yıl okuyacağım

      Sil
  10. ilk kapak çekti dikkatimi. zülfü livaneli kardeşimin hikayesindeki kapak resmi ile aynı değil mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle... Yayınevi nasıl böyle bir hata yapmış ben de anlamadım... Ama roman çok etkileyiciydi.... Bir kadın nasıl kendine bunları yapar hayretiyle okudum

      Sil